IConS XI 2024 Program Schedule

Theme: Advances in the Understanding of Psychoses

The Savera Hotel, Chennai

 

                                          21st August 2024

                                          PRE-CONFERENCE WORKSHOP

14:00-18:00 hours

                   Workshop 1

      Compensatory Cognitive Training

                   Workshop 2

      Dementia: Practical Refresher Course for Clinicians

                                                            22nd August 2024

                                                SCIENTIFIC SESSIONS (DAY 1)

7:30 hours

Registration

8:00–9:00 hours

Poster Viewing

 

9:00–10:10 hours

 

   (70 minutes)

Hall A

Plenary 1 & 2

Frances Dark, Australia

Craig Morgan, UK

 

Hall A

Hall B

10:15-11:45 hours

   (90 minutes)

Symposium 1

 

Schizophrenia: Multiscale Neuroscience Perspective

 

Martin Lepage, Canada

Edith Pomarol-Clotet, Spain

Maria Angeles Garcia, Spain

Lena Palaniyappan, Canada

Symposium 2

 

First Episode Psychosis: An Indian Perspective

 

   Avinash Desouza, India

 Greeshma Mohan, India

Suhas Ganesh, India

 

11:45–12:00 hours

Tea Break

12:00–13:10 hours

    (70 minutes)

Hall A

Plenary 3 & 4

Swaran Singh, UK

Tirupati Srinivasan, Australia

13:10–14:10 hours

Lunch Break

 14:10–15:40 hours

    (90 minutes)

Symposium 3

 

Youth Mental Health in Singapore

Swapna Verma, Singapore

Janhavi Ajit Vaingankar, Singapore

Lee Yi Ping, Singapore

Symposium 4

 

INTREPID 3

 

Craig Morgan & Team, UK

15:40–16:00 hours

Tea Break

 16:00-17:30 hours

    (90 minutes)

Plenary

Young Researcher Award

18:30 hours

Inauguration

DR. SARADA MENON ORATION

Ashok Malla, Canada

                                                    23rd August 2024

                                                SCIENTIFIC SESSIONS (DAY 2)    

TIME

Hall A

7:30 hours

Registration

8:00-9:00 hours

Poster Viewing

9:00-10:10 hours

   (70 minutes)

Hall A

Plenary 5 & 6

Ashok Malla, Canada

Wim Veling, Netherlands

 

10:15-11:45 hours

   (90 minutes)

Hall A

Hall B

Symposium 5

 

Psychosocial Rehabilitation across Settings

 

Victoria Bird, UK

Aarthi Jeganathan, India

Jainey Joseph, India

Symposium 6

 

Mental Health Interventions for Youth

 

Tasneem Raja & Team, India

11:45-12:00  hours

     (15 minutes)

Tea Break

12:00-13:30  hours

   (90 minutes)

Symposium 7

 

Community Mental Health

 

Krishna Prasad, India

Kudil Program, Sri Lanka

R Mangala, India

Symposium 8

 

Women’s Mental Health

 

Prabha Chandra & Team,  India

13:30-14:15  hours

    (45 minutes)

Lunch Break 

14:15-15:45 hours

   Symposium 9

 

  Climate Change

 

Mala Rao, Canada

Philip Connus, Switzerland

Albert Persaud, UK

Symposium 10

 

Current Advances in Schizophrenia Research

 

Sandeep Grover, India

Ganesan Venkatasubramaniam,  India

Jagadeesha Thirthalli, India

 

16:00-17:45 hours

(105 minutes)

Hall A

Plenary 7, 8 & 9

Pratima Murthi, Bengaluru

Jai Shah, Canada

Graham Murray, UK

18:30 hours

BANQUET-SCARF 40 YEARS CELEBRATION

                     24th August 2024   

                 SCIENTIFIC SESSIONS (DAY 3)  

TIME

Hall A

7:30 hours

Registration

8:00-9:00 hours

Poster Viewing

9:00-10:10 hours

  (70 minutes)

Hall A

Plenary 10 & 11

Srividya Iyer, Canada

Tasneem Raja, India

10:15-11:30 hours

    (90 minutes) 

 

Hall A

Hall B 

Symposium 11

 

           CitiesRise, USA

Symposium 12

 

     Smita N Deshpande, India

11:30-11:50 hours

Tea Break

11:50-13:20 hours

    (90 minutes)

Symposium 13

 

Lived Experience Panel

 

Sumit Guha, India 

ADEPT-SCARF

Peer Support-SCARF

Symposium 14

 

Psychoses in Elderly

 

Sridhar V & Team, India

 

13:20-14:00 hours

Valedictory

14:00 hours

Lunch

Contact Us

#R/7A North Main Road

Anna Nagar (West Extn.),

Chennai 600 101, India